Aktive damer på trimmen i Mykland

Siden oppstarten i januar har damer og jenter i Mykland med omegn strømmet til gymsalen ved Mykland oppvekstsenter, og dametrimmen.

AKTIVE: Her ser vi store deler av gjengen som to ganger i uken deltar på dametrimmen i Mykland som har blitt svært populær på kort tid.

– To ganger i uken er det samlet mellom 15 til 20 damer og jenter i alle aldre til dametrimmen. Etter at jeg overtok butikken fikk jeg diagnosen leddgikt. Jeg ønsket, og burde, men følte det ble vel langt å kjøre av gårde for å få trent. Og motivasjonen til å ta en løpetur på egenhånd, hadde jeg ikke, forteller primus motor for dametrimmen og driver av Joker Mykland, Anita Omland, til Frolendingen.
– Mitt ønske var å fortsette å kunne trene på en annen måte, det var da ideen om å starte dametrim i Mykland kom på banen, legger hun til da vi møter dem i gymsalen på oppvekstsenteret.

Tirsdag og lørdag
– Tirsdag kveld og lørdag morgen samles vi for å få ut litt energi. Det er et stort spenn i aldersgruppen der den yngste er 11 og den eldste i slutten av 60-åra, sier Omland.
– Vi har stor variasjon i treningene med innlagt ballspill og styrkedel som hovedingredienser hver uke. Det er tirsdagstreningen som trekker flest, noen færre er vi på lørdagsmorgenen, men godt oppmøte også da, legger hun til.

Damedilten
Til helgen er de en gjeng som reiser til Arendal for å delta på damedilten. Som navnet tilsier er løpet kun for jenter og damer.
– Før løpet blir det oppvarming med Friskis og Svettis, og i etterkant blir det premieutdeling og den sosiale delen av løpet, forteller Omland.

Fokus på det sosiale
I tillegg til en god porsjon med ukentlig trening har dametrimmen også fått en god sosial betydning for deltakerne. Det er hyggelig å kunne treffes både til trening og en hyggelig prat.
– Nå blir det å holde på med trening ut juni før vi tar oss en velfortjent frimåned i juli. Fremover kan det så godt være at vi også beveger oss litt utendørs for å kombinere trening med en porsjon frisk luft. Etter sommerferien i juli er vi tilbake for fullt igjen fra august. Til de av dere som har lyst til å hive dere med på dametrimmen i Mykland er det bare å stille opp, forteller primus motor, Anita Omland.