Vigleik Frigstad rundet 90 år

Lørdag 18. november var 50 personer samlet på Eikely for å feire at Vigleik Frigstad var 90 år.

SAMLET: Vanja og Vigleik Frigstad ved festbordet på Eikely i Froland lørdag 18. november 2017.

Festdeltakerne var i første rekke Vigleiks kjære kone gjennom 65 år, Vanja og familie, og ellers venner fra fjern og nær.
For meg var det en ære og være gjest hos hedersmannen Vigleik Frigstad denne kvelden. Vigleik har sin barndom fra Mykland og bodde også som pensjonist 20 år på Plassebakken på Risdal.
Yrket hans hele livet var tannlege, han har også vært skipstannlege på det norske skipet M/T Dalfonn i 1956. Under de festlige talene kom det fram mange gode ord og egenskaper som kjennetegner Vigleik.For meg og mange frolendinger er det Vigleiks innsats for å bevare vår lokalhistorie vi kjenner ham mest for. Han har skrevet en rekke artikler i historielagsheftene de siste årene, også i år.
I 2004 kom det et eget hefte om innsatsen til lokale Myklendinger i krigsåra. Intervjuer og skribent: Vigleik Frigstad. Sammen med Svend Lauvrak og Magne Ridal står Vigleik som forfatter av det store bokverket om Myklands Historie, Kultursoga 1832 – 2009, ei bok på 467 sider, utgitt i 2009.
Selv kjenner jeg Vigleik best fra det arbeidet som ble gjort da Krigsminnesmerket Venesuv ble reist der kjente motstandsfolk fra Mykland overvintra i ei skogsløe den siste krigsvinteren i 1945. Det var Vigleik, sammen med Magne Risdal som var drivkreftene bak dette minnesmerket.
Jeg har mye glede og mange gilde minner fra samtaler med disse to historieveteranene da jeg hjalp dem med å sette opp krigsminnesmerket langt inne i ville heia i 2012.
Gratulerer med de 90, Vigleik og takk for en minnerik og hyggelig kveld på Eikely om lørdag.