Underlig telefonoppringing var viktig info

Fredag rundt lunsjtider ringte redaksjonens telefon. Da en stemme i andre enden begynte å lese opp tall, la vi på. Men så ringte det igjen…

MØKKETE: Vannet i krana kan bli grumsete i forbindelse med spylingen.

Det var rett over klokka 12 telefonen i Frolendingens redaksjon ringte. En stemme begynte å lese opp noen tall, men da la vi på og regnet med at det var noe humbug.
Få minutter senere ringte deg på ny, og samme stemme satt igang med samme opplesning. Denne gangen lyttet vi derimot, og fikk høre hva som lå bak.

For det var Froland kommune som ringte rundt med automatisk melding om at de neste ukene skal ledningsnettet i kommunen spyles.
Stemmen kunne fortelle at dette kan gi grumsete vann og luft i rørene etter at jobben er gjort.

Skulle du oppleve dette, er det bare å la kranene renne inntil vannet blir klart igjen. Om dette derimot viser seg å ikke hjelpe, må du ta kontakt med vann- og avløpssektoren til Froland kommune. Så kan de sjekke ut hva som eventuelt kan være årsaken til at vannet ikke blir klart igjen.

Også i fjor var det spyling av ledningsnettet til kommunen, så dette er nok en årlig jobb som gjøres for å være sikker på at sedimentavsetninger i rørene blir fjernet.
Uten denne spylingen vil kundene i verste fall oppleve at det til slutt ikke kommer vann. Selve jobben er ventet å ta rundt fire uker, og startes i disse dager.